Essence & Catrice Novelties for Spring/Summer: Glossy Stick, Primer, Brush cleaner, Palette

Wednesday, June 08, 2016

Živjo !
V začetku aprila sem prejela nekaj Essence in Catrice novosti, ki so se znašle v novi kolekciji za pomlad ter poletje. Ti izdelki bodo dostopni dokler se za nekatere odločijo, da jih zamenjajo - običajno nekje jeseni. Med prejetimi izdelki se je znašel tudi pink lak, vendar, ker trenutno posegam po naravnih odtenkih, sem se odločila, da vključim čistilec za čopiče v spreju, po katerem ste tudi nekatere že spraševale kako se mi zdijo.

In april I've received lovely four products from Essence & Catrice, for their spring/summer update. I did get a nailpolish but since I tend to stick to more natural colors these days, I switched it for a brush cleanser which I bought a few weeks before and some of you already asked for a review. Let's see what I got and what I think...



Catrice Sand Nudes Eyeshadow Palette - 5,29€


Catrice ponuja kar nekaj čudovitih palet v različnih odtenkih, ki so ne le cenovno dostopne, temveč tudi priročne. V tej paleti najdeš 6 odtenkov, od svetlega "nude", do temno rjavega, za zadimljen učinek. Mislim, da nobenega odtenka ne bi zamenjala saj so dobro izbrani. V primerjavi z Chocolate Nudes paleto (katero imam tudi sama), so odtenki v tej bolj hladnega tona, kar meni zelo ustreza. Všeč mi je, da je dodan tudi en mareličen odtenek, ki popestri paleto. Tekstura odtenkov je različna. Nekateri svetli odtenki so malo slabše vidni, med tem, ko so temni (tudi mat rjav) zelo dobro pigmentirani. Ker gre za nižjo ceno, lahko pričakujete, da bo pri ličenju tudi izpad prahu iz senčil kar velik, vendar so še vedno dobro kvalitetne. Obstojnost je dobra, vendar ne vrhunska, kar lahko za to ceno seveda pričakujete. Senčila na mojih očeh ostanejo tudi cel dan, z rahlim bledenjem.

Catrice offers these 6-eyeshadow palettes in different tones which are nice and also convenient. In this one you can find shades from beige/nude up to a darker brown one. In comparison to Chocolate Nudes palette, this one is more cool-toned which I really like. I wouldn't change any shade and I think the peachy shade is quite a nice adition. Lighter shades are not as visible on the eyes, however the darker shades are really pigmented. There is quite a lot of fall-out when applied with a brush. The eyeshadows last on my eyelids for almost a whole day, however they fade a bit. I do still recommend using an eyeshadow primer. Overall, this palette has a nice quality and is really nice.



Catrice Prime And Fine Anti-Shine Blur Stick - 4,69€


Stik deluje kot podlaga za matiranje ter zamegli gubice in pore. Sliši se odlično, saj imam sama precej velike pore na nosu ter je moja T-cona precej mastna. Zanimivo mi je, da ga lahko nanašaš tudi preko ličil za dodatno matiranje ali zabrisovanje. Je brezbarven, tako da je primeren za vse tene kože. Uporabljala sem različne tehnike in ugotovila, da se zabriše samo na hitro saj se v nasprotnem primeru prenese na čopič ali prste ga na obrazu skoraj več ni. Deluje enako kot vsi izdelki za zameglitev oz. zabrisovanje por, saj le te nato izgledajo manjše. Ne morem pa reči, da je odličen izdelek za matiranje kože saj ta učinek na meni hitro izgine. Priročen je za v torbico in bi ga mogoče priporočala za čez dan, ko si popraviš ličila. Tako lahko olja s kože obrišeš z lističi za matiranje, nato pa na hitro na predele rišeš s stikom. Dobite 6,5g izdelka, vendar se mi zdi, da se bo kar hitro poabil.

This blur-stick can be worn underneath foundation as a primer while it ensures the blur-effect and a matt complexion when applied on top. The finish is colourless and suits all skin tones. The powdery texture in a practical pen shape is quick and easy to apply. My skin has enlarged pores and my T-zone is quite oily. So it was perfect to test on me. I used different techniques, so I figured out that you don't have to blend it into the skin a lot, otherwise it would just dissapear. On me, it minimizes pores and mattifies the skin a bit, however it is not that effective. It's handy to keep in your bag, to mattify during the day. I'd use matiffying papers first and then this stick. 


Essence Brush Cleansing Spray - 3,29€


To je sprej za hitro čiščenje čopičev. Čopič torej popršiš in pustiš, da se tekočina malce vpije, nato ga obrišeš na kakšno papirnato brisačko, da z njega odstraniš ličila (npr. senčilo). Nato pustiš, da se še malo posuši saj je tekočina precej mokra in nato ga lahko ponovno uporabiš. Moti me edino, da čopič potrebuje nekaj časa, da se posuši, torej ga ne moreš očistit in takoj uporabit med samim ličenjem. Je pa zelo priročna in hitra zadeva kadar ti primanjkuje časa ali volje do čiščenja. Seveda vseeno priporočam pranje čopičov 1x na teden (vsi čopiči za obraz) ali dva (za senčila).

You have to simply spray the cleansing spray on the brush bristles and then gently wipe the brush on a cloth to remove any make-up residue. After drying, the brush should be ready for use again, but it is not because it takes some time to dry. I made a mistake once, using a semi-wet brush and my makeup was horrible. However, it really does look like your brushes are freshly cleaned. It has a fresh scent, however at start is quite over-powering. 

Essence Glossy Stick Lip Colour (04 Poshi Pink) - 2,19€


Sama obožujem take šminke v obliki svinčnikov oz. voščenk, ker so preproste za uporabo in z njimi zelo enostavno orišem obliko ustnic, katera je pri meni na zgornji ustnici precej zašiljena. Skratka ta "šminka" ima videz glosa za ustnice, vendar je še vedno zelo dobro pigmentirana. Odtenek je češnjevo rdeč oziroma rdeč z pink podtonom. Barvit ampak enostavno nosljiv. Obstojnost zaradi kremaste teksture morda ni najboljša, vendar je še vedno dobra. Edino kar me moti je, da ni na navoj ter jo je potrebno ošilit. Definitivno bom pregledala še tudi Velvet učinke teh šmink, saj izgledajo super.

These kind of lippies are my go-to choice. They're kind of a bigger version of lip liner which is so easy to use especially on my upper pointed lip. This one has a glossy finish, howeever it's still very pigmented. The shade is cherry-red - red with pink undertone. It's quite bright but wearable. Because the texture is quite creamy, the longevity is not that great, however it still stays on my lips for about 3 hours. The only downside to it, is the lack of rotating sistem, so you have to sharpen it. I definitely recommend checking these out as they're quite cheap, plus Essence also offers Velvet version of these, which I suppose are more longlasting.

You Might Also Like

2 comments

Facebook

♥